5 voordelen van ponymennen

Het mennen met pony’s is populair in Nederland.
Ponymennen brengt natuurlijk het genot zoals je dat ervaart bij mennen met paarden in algemene zin en daarnaast is er nog een aantal typische kenmerken bij ponymennen, die veelal ook als bijkomend voordeel gezien kunnen worden. We zetten er vijf voor je op een rijtje:

  1. Een pony is gemiddeld genomen goedkoper in aanschaf dan een paard en zeker goedkoper in het onderhoud. Dat is een voordeel dat tot op zekere hoogte merkbaar is in de portemonnee.
  2. Daar komt bij dat al het materiaal dat nodig is voor een pony, op de eerste plaats natuurlijk wagen en aanspanning, wat kleiner is en daarmee lichter dan dat van een paard. Het is allemaal dus wat handzamer.
  3. Over het algemeen zijn pony’s harde werkers en sterke dieren. Zij doen het werk voor de wagen met veel plezier.
  4. Pony’s zijn ook behendig. Ze maken het (stuur)werk voor jou als menner wat gemakkelijker en zijn wat handiger te controleren.
  5. Last but not least is mennen natuurlijk dé ideale manier om als volwassene van een pony te genieten. En mocht je als ponyruiter op achttienjarige leeftijd geen afscheid van je pony willen nemen is een overstap naar de mensport altijd een overweging!

Juliette Post/De Menner

Bekijk ook deze berichten