Ideal Equestrian of Zilco

Wanneer je aan een willekeurige menner de vraag stelt: “Noem eens een tuigenfabrikant?” , dan is de kans groot dat hij of zij antwoordt met “Ideal”. Ideal Equestrian bewijst keer op keer dat kwaliteit prima te leveren is tegen een redelijke prijs. Het grote voordeel van Ideal tuigen is dat alle onderdelen apart te bestellen zijn. Dit maakt het mogelijk een ‘maatwerk tuig’ samen te stellen, zonder meerkosten. Heb je een groot paard met een klein hoofd, dan is het mogelijk om een full tuig te bestellen, met een cob hoofdstel. Wil je hele oogkleppen of halve? Het kan allemaal. De manier van werken van Ideal maakt het mogelijk.

Kunststofspecialist Zilco

Denk je aan een kunststof tuig, dan is het woord ‘Zilco’ waarschijnlijk het eerste dat bij je opkomt. Begrijpelijk, want Zilco is producent van kunststof mentuigen van het eerste uur. De tuigen zijn van absolute topkwaliteit, onderhoudsarm en licht van gewicht. En het bovenstaande over maatwerk tuig gaat ook voor Zilco op.

Zilco is lichter in gewicht en soepeler. Ideal is stugger en wat dikker en zwaarder. Een Ideal tuig is net zo zwaar in leer als in kunststof. Het maakt in gewicht niet uit en het oogt ook niet als kunststof. Ideal is goedkoper. In algemene zin geldt dat een starter c.q. recreatieve menner begint met Ideal en de (semi-)professional c.q. fanatieke wedstrijdmenner rijdt met Zilco.

Juliette Post/De Menner

Bekijk ook deze berichten